בעברית

ילדים בוגרים לאלכוהוליסטים ולמשפחות לא מתפקדות
ברוכים הבאים, אנחנו שמחים מאד שהגעתם, ההחלמה היא בהישג יד
הצד ההפוך של "רשימת המכולת האחרת "
1. אנו מתמודדים ונפטרים מהפחד מאנשים ומהאימה מפני בידוד ומפסיקים לאיים אל אחרים עם הכוחנות ועמדת הכוח שלנו.
2. אנחנו מבינים שמקום המפלט שבנינו כדי להגן על הילד/ה המפוחד/ת והפגוע/ה שבתוכנו הפך לבית כלא ואנו מגיעים לנכונות להסתכן ולצאת מהבידוד.
3. עם תחושות מחודשות של ערך עצמי והערכה עצמית, אנחנו מבינים שאין לנו עוד צורך לגונן על עצמנו על ידי הפחדת אחרים באמצעות סלידה, לעג וכעס.
4. אנחנו מקבלים ומנחמים את הילד/ה הפנימי/ת המבודד/ת והפגוע/ה שאותו/ה נטשנו ואליו/ה התכחשנו, ובכך שמים קץ לצורך להחצין בהתנהגותנו את הפחד שלנו מלהתערבב עם אחרים ולהינטש על ידיהם.
5. בהיותנו שלמים, איננו מנסים עוד לשלוט באחרים באמצעות מניפולציה
להשתלט עליהם ולקשור אותם אלינו באמצעות הפחדה כדי להימנע מלהרגיש מבודדים ובודדים.
6. הודות לעריכת רשימות מִימְצָאים מעמיקות, אנחנו מגלים את הזהות האמיתית שלנו כאנשים בעלי יכולת וערך. הבקשה להסרת חסרונותנו משחררת אותנו מהנטל של רגשות נחיתות ועליונות.
7. אנו תומכים באחרים ומעודדים אותם במאמציהם להיות אסרטיביים.
8. אנו חושפים את פחדי הילדות שלנו, נותנים להם הכרה, מבטאים אותם ומתרחקים משִכְּרוּת רגשית.
9. יש לנו חמלה כלפי כל מי שלכוד ב"משולש הדרמה" ומחפש נואשוֹת מפלט מאי-השפיות.
10. אנחנו מקבלים את העובדה שעברנו טראומה בילדות ואיבדנו את היכולת להרגיש. בעזרת 12 הצעדים כתוכנית להחלמה, אנחנו משיגים מחדש את היכולת להרגיש ולזכור והופכים לבני אדם שלמים, מאושרים, עליזים וחופשיים.
11. קבלת העובדה שהיינו חסרי אונים כילדים ולא היה בכוחנו "להציל" את משפחתנו מאפשרת לנו לשחרר את השנאה-העצמית שלנו ולהפסיק להעניש את עצמנו ואת אחרים על היותנו והיותם 'בלתי מספיקים'.
12. בזכות קבלת הילד הפנימי ואיחוד איתו/ה, איננו מאוימים יותר מאינטימיות, מהפחד שנִבַלע או שנהפוך לבלתי נראים.
13. ההכרה במציאות של אי-התפקוד המשפחתי משחררת אותנו מהצורך להתנהג כאילו הכול היה בסדר או מהמשך ההתכחשות לכך שעדיין אנחנו מגיבים, במודע או שלא במודע, לנזק ולפגיעה שחווינו כילדים.
14. אנחנו מפסיקים להכחיש ועושים משהו בנוגע לתלות הפוסט-טראומטית שלנו בחומרים, באנשים, במקומות ובדברים לצורך סילוף המציאות או הימנעות ממגע איתה.

"רשימת המכולת האחרת "
1. כדי להסתיר את הפחד שלנו מאנשים ואת האימה שלנו מפני בידוד, הפכנו באופן טרגי בעצמנו לדמויות סמכות שמאיימות על אחרים וגורמות להם לסגת ולהתנתק.
2. כדי להימנע מהתערבבות עם אנשים אחרים ואיבוד עצמנו בתוך כך, אנחנו מפתחים מספיקות-עצמית קשיחה. אנחנו סולדים מהאישורים של אחרים.
3. אנחנו מבהילים אנשים עם כעסנו ומאיימים עליהם בביקורת מקטינה.
4. אנחנו דומיננטיים מול אחרים ונוטשים אותם לפני שהם מספיקים לנטוש אותנו, או שאנחנו נמנעים לגמרי ממערכות יחסים עם אנשים תלותיים. כדי להימנע מלהיפגע, אנחנו מתבודדים ומתנתקים – וכך נוטשים את עצמנו.
5. אנחנו חיים את החיים מנקודת מבט של פגיעה באחרים והפיכתם לקורבנות שלנו, ובמערכות היחסים החשובות שלנו אנחנו נמשכים לאנשים שבהם אנחנו יכולים להפעיל עליהם מניפולציה ושבהם אנחנו יכולים לשלוט.
6. אנחנו חסרי אחריות ומרוכזים בעצמנו. תחושת הערך-העצמי והחשיבות-העצמית המופרזת שלנו מונעת מאיתנו לראות את החסרונות והמגרעות שלנו.
7. אנחנו גורמים לאחרים להרגיש אשמים כשהם מנסים לעמוד על שלהם
.8. אנחנו נשארים מתים מבפנים וקהי-חושים כדי להדחיק את הפחד שלנו.
9. אנחנו שונאים אנשים ש"משחקים" את הקורבן ומתחננים שיצילו אותם.
10. אנחנו מכחישים שנפגענו שנפגענו ומדכאים את הרגשות שלנו באמצעות ביטוי דרמטי של "כאילו" רגשות.
11. כדי להגן על עצמנו מפני ענישה-עצמית על כך שנכשלנו ב"הצלת" המשפחה שלנו, אנחנו משליכים את השנאה העצמית שלנו על אחרים ופוגעים בהם במקום בעצמנו.
12. אנחנו "מנהלים" את כמות החסכים האדירה שאנחנו מרגישים כתוצאה מהנטישה בבית שבו גדלנו, על ידי יציאה מהירה ממערכות יחסים שמאיימות על ה"עצמאות" שלנו (אל תתקרבו אליי יותר מידי)
.13. אנחנו מסרבים להודות שהושפענו מאי-תפקוד משפחתי או שהיה אי-תפקוד בבית שבו גדלנו או שהפנמנו את הגישות וההתנהגויות ההרסניות של משפחתנו.
14. אנחנו מתנהגים כאילו שאנחנו בכלל לא כמו האנשים התלותיים שגידלו אותנו.